Profesorka štrajkuje glađu zbog otkaza

0

 

Foto: Ilustracija

Njoj je juče rešenje o prestanku radnog odnosa, na osnovu odluke Kragujevačkog Apelacionog suda pokušala da uruči službenica škole, koju je profesorka izvesno vreme zadržala u zaključanom kabinetu.

 

"Od štrajka ne odustajem, sve dok se ne izborim za svoje pravo, a juče sam kada je gospođa iz protokola došla da mi uruči rešenje o otkazu, zaključala kabinet želeći da razgovaramo, posle čega sam pozvala svog supruga da pozove policiju koja je brzo došla i oni su sve vreme sa mnom u kabinetu", rekla je Radojka Mikšin.

 

Ona je dodala da joj se za period od tri godine i sedam meseci, od momenta prvog prestanka radnog odnosa posle čega je vraćena na posao, Ministarstvo za prosvetu duguje oko 20.000 evra.

 

"Za te tri godine i sedam meseci, procenjeno je da mi se na ime zarada duguje oko 20.000 evra, s tim što je ta cifra u međuvremenu sigurno porasla s obzirom na kamate", kazala je Mikšin.

 

Načelnik kraljevačkog Odeljenja za prosvetu Žarko Milosavljević rekao je agenciji Beta povodom reakcije profesorke da se mora postupiti po odluci Apelacionog suda.

 

"To je odluka apelacionog suda po kojoj mora da se postupi, i žao mi je što je izazvala takvu reakciju", izjavio je Milosavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here