Profit Energoprojekta pola milijarde dinara za pola 2014.

0

Projekti u Gani, Rusiji i Kazahstanu doneli profit (Foto: Arhiva)
 

Prema podacima iz konsolidovanog polugodišnjeg izveštaja objavljenog na sajtu berze (belex.rs), poslovni prihodi Energoprojekt holdinga u periodu od januara 2014. iznosili 14,1 milijardu dinara, što je za četri milijarde više nego u istom periodu lani.

 

Poslovni rashodi u prvi šest meseci ove godine iznosili su 13,6 milijardi dinara, dok su u istom periodu lani bili 10,1 milijardu dinara.

 

Najveći doprinos prihodima holdinga u prvoj polovini 2014. od 4,6 milijardi dinara dala je Energoprojekt visokogradnja zahvaljujući poslovima u Gani, Rusiji i Kazahstanu, a sledi Energoprojekt niskogradnja s prihodom od četiri milijarde dinara.

 

Kapital Energroprojekt sistema na kraju juna iznosio je 13,2 milijarde dinara, dok je ukupna aktiva iznosila 12,1 milijardu dinara. Cena akcije Energoprojekta na Beogradskoj berzi u petak, 15. avgusta, porasla je za jedan odsto na 840 dinara.

 

Najveći akcionar tog građevinskog preduzeća je država Srbija sa 33,6 odsto akcija.

Kako se navodi na kompanijskom sajtu, oblasti delovanja Energoprojekta su visokogeradnja, energetika, infrastruktura, vodoprivreda-zaštita životne sredine, industrija, informacione tehnologije i osiguranje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here