pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evropska komisija je 99,1 odsto hrvatskih plaža ocenila kao obalu koja ima odličan kvalitet vode.

Novi izveštaj otkrio je da Hrvatska ima najčistiju priobalnu vodu za kupanje u Evropi.

Izveštaj koji su objavili Evropska komisija i Evropska agencija za životnu sredinu, a koji je istraživao vodu u svih 27 država EU, plus Albaniju i Austriju, pokazao je da 99,1 odsto hrvatskih obala ima „odličan“ kvalitet vode – to je 886 od 894 testiranih mesta, piše Time Out.

Ali šta je zapravo odlična voda?

Prema Direktivi o vodama za kupanje koju je preneo Conectingregion, vode se procenjuju korišćenjem mikrobioloških podataka da bi se klasifikovale kao loše, dovoljne, dobre ili odlične.

Drugoplasirane na listi su Grčka, Kipar i Austrija. Izveštaj je takođe otkrio da su obalne vode Evrope obično čistije od unutrašnjih voda.

Iako izveštaj o Plavim zastavicama govori o tome da Španija ima najviše plaža sa ovim titulama, Hrvatska je ipak mesto gde ćete se okupati u najčistijoj vodi u Evropi.

5 COMMENTS

 1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

 2. Mogu da imaju sta god zele, nista im ne vredi.ja tamo nikad necu ici. lepsa mi je Francuska obala ili italijanska. Hrvati su nasi neprijatelji i to ostaje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here