pixabay.com

Džo Rogan je najnovija javna ličnost koja se pridružila alternativnoj društvenoj mreži.

GETTR je društvena mreža, koju je 4. jula 2021. godine kreirao Džejson Miler – bivši savetnik Donalda Trampa.

Nova društvena mreža se promoviše kao “tržište za ideje”, a mnogi je smatraju alternativom za Twitter.

GETTR je svojevrsno okupljalište onih koji su zabranjeni na Twitteru, a naziv je portmanto reči “getting together” ili “get together”.

– Ljudi su isključeni sa platformi i shvatili su da su tehnološki giganti odlučili da se udruže sa ljudima iz više levog centra, koji žele da ućutkaju druge ljude – istakao je Miler po osnivanju platforme.

GETTR ima interfejs i funkcije koje su slične onima na Twitteru, a korisnici mogu da napišu objavu sa do 777 karaktera, kao i da ubace fotografiju ili video koji može da se deli ili linkuje.

Na samom GETTR sajtu stoji da je u pitanju “potpuno nova društvena platforma, zasnovana na principima slobodnog govora, nezavisnog mišljenja i odbacivanju političkog cenzurisanja i kulture otkazivanja (cancel culture)”.

Platforma, prema navodima iz novembra, ima gotovo tri miliona korisnika i 400.000 dnevno aktivnih ljudi. Sada se navodi da je Rogan podstakao svojih 7,8 miliona sledbenika na Twitteru da mu se pridruže u prelasku na GETTR.

U prodavnicama aplikacija, GETTR je okarakterisan oznakom “M” za sadržaj koji je preporučen onima koji imaju više od 17 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here