Lična arhiva
Privođenje: Policija u stanu Gligorijevića

Slobodan Gligorijević, Srbin iz Beča, tvrdi da ga austrijska policija šikanira jer je član ruskog moto-kluba Noćni vukovi bliskog predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

U prilog svojoj tvrdnji navodi da ga je policija privela i to njene specijalne jedinice, posle prijave koju je uputio šef njegove supruge, nakon što je njegovu suprugu na radnom mestu uznemiravao šef, privela – njega.

A sve je, objašnjava Gligorijević za “Vesti”, počelo na radnom mestu njegove supruge Klaudije, gde ju je šef jedne filijale američkog lanca prodavnica uznemiravao.

– On je zatim prebačen u drugu filijalu, ali ubrzo potom i moja supruga prebačena u istu filijalu, na njegovo insistiranje – tvrdi Gligorijević.

Usledila je i jedna poruka, van radnog vremena, koja nije imala veze s poslom zbog koje je Gligorijević ušao u nimalo prijatnu prepisku sa šefom.

– Onda su meni došli specijalci na vrata, a ne obična policija. Šef moje supruge je prijavio policiji da se uplašio da sam ubio Klaudiju, zato što ju je, navodno, zvao 10 puta, a nije nijednom mogao da je dobije. Rekao je da on samo hoće nju da zaštiti od mene, jer sam bajker u Noćnim vukovima, manijak, kriminalac, da smo mi “ruska banda”, iznad zakona – priča Gligorijević.

Usledilo je privođenje, kako kaže, pet sati je zadržan u policijskoj stanici, a pozvali su i njegovu suprugu.

– Na kraju su me pustili. Ne bi to uradili, da su osetili neku pretnju. Na saslušanju je sve bilo manje-više korektno sa njihove strane – kaže Gligorijević.

Navodi i da ovo nije prvi put da mu dolazi policija, prošli put ih je zanimalo odakle mu motor od 40.000 evra.

– Ovo je drugi pokušaj. Sumnjam da ima veze sa Noćnim vukovima, jer i druge su tako maltretirali bez povoda. Ne vole oni da mi radimo antifašističku priču u Beču, u Austriji. Država koristi svaki izgovor za šikaniranje ruskih motociklista i Noćnih vukova – uveren je Gligorijević.

Aleksandar Zaldostanov, šef Noćnih vukova i Gligorijević

Ugrožen posao

Gligorijeviću, inače, bivšem profesionalnom košarkašu, sada direktoru i suvlasniku jedne firme, zbog ovog slučaja sa policijom preti opasnost da ostane bez posla, jer partneri u biznisu zbog privođenja gube poverenje u poslovanje s njim.

Tužba za mobing

Gligorijević navodi da je njegovoj supruzi firma posle svega ponudila da bude neraspoređena, ali da nastavi da prima platu.

– Daju joj vremena koliko joj treba, čak su joj ponudili da sama bira u koju filijalu želi da ode – navodi Galigorijević i dodaje da prvi slučaj uznemiravanja supruga nije prijavila, jer su šefa, kako objašnjava, prebacili, a i zbog toga što je bila nova u firmi, pa nije želela da privlači pažnju u strahu od gubitka posla.

Gligorijević je najavio da će protiv američkog lanca u kom radi njegova supruga podneti tužbu zbog seksualnog mobinga od strane šefa.