Proizvođači brašna, ulja, šećera, mineralnih voda i drugih osnovnih životnih namirnica raspolažu dovoljnim količinama sirovina i svih proizvoda tako da tržištu svakodnevno mogu da isporuče tražene količine, istaknuto je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS, Siniše Malog, ministra finansija sa predstavnicima kompanija ovoga sektora.

Predstavnici kompanija ocenili su da je primetna potražnja veća od uobičajene zbog pandemije COVID 19, ali da nema mesta panici, niti potrebe za stvaranjem bilo kakvih zaliha.

Vladimir Milović, predsednik uprave kompanije Dijamant, rekao je da fabrika radi u tri smene, da sirovina i zaliha ima dovoljno – suncokreta i soje do nove žetve, do septembra. Proizvodnja radi punim kapacitetom i proces isporuke teče neometano.  Kompanija u svakom trenutku može da odgovori na povećanu tražnju, a tako je i kod drugih proizvođača, naglasio je Milović. „Vodimo računa o svemu, prvenstveno o našim zaposlenima koji dobijaju uputstva kako da se ponašaju i zaštite. U stalnom smo kontaktu sa Privrednom komori Srbije i nadležnim ministarstvima kako bi što efikasnije prebrodili ovu zdravstvenu krizu“, istakao je on.

Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš, kaže da je potražnja za mineralnim vodama povećana kod svih proizvođača, ali da su spremni da isporuče količine koje tržište zahteva.  „Moj savet potrošačima je da ne moraju da stvaraju zalihe, robe će biti“, poručio je.

Generalni direktor podseća da je Knjaz Miloš deo velike međunarodne kompanije i da su još ranije prilagodili poslovanje novonastalim uslovima. Zaposleni i proizvodnja su u potpunosti zaštićeni, postoje strogi uslovi zaštite kojih se svi pridržavaju, objasnio je Stojisavljević.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, istakao je da je današnji sastanak samo jedan u nizu koji se redovno održavaju sa predstavnicima privrede.

– U stalnom smo kontaktu sa predstavnicima kompanija koji nam se obraćaju i preko novog info servisa i informišu nas o situaciji na terenu – kaže Čadež.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here