Youtube/koridor 92
Raketa "Točka U"

Oružane snage Ukrajine gotovo istovremeno su ispalile nekoliko taktičkih projektila Točka-U na grad Lugansk koji je pod konrolom ruske vojske, izjavio je za TAS S danas zvaničnik samoproglašene Luganske Narodne Republike.

– Izvršen je raketni udar Točka-U na Lugansk. Da budem precizniji, moguće je da su bila tri projektila. Leteli su u intervalu od oko nekoliko sekundi  – rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov, navodi TAS S.

On je rekao da “protivraketna odbrana nije bila u stanju da otkrije sve mete, jer ih je bilo nekoliko”.

Oružane snage Ukrajine ispalile su devet projektila iz HIMARS višecevnih raketnih bacača visoke mobilnosti američke proizvodnje, saopštila je danas misija samoproglašene Luganske Narodne Republike (LPR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre na svom Telegram kanalu.

Prema ranijim izveštajima, serija snažnih eksplozija ođeknula je u Lugansku oko 23:50 časova po lokalnom vremenu, a veliki požar izbio je severno od grada, praćen zvucima koji podsećaju na detonaciju municije.

Oficir narodne milicije LNR Andrej Maročko saopštio je na svom Telegram kanalu da su ukrajinske oružane snage izvele masivni napad na vojnu jedinicu PVO koja je zadužena za bezbednost Luganska.

Kako je dodao, nekoliko ukrajinskih raketa prilikom gađanja Luganska stiglo je do cilja, a trenutno nebo iznad grada kontrolišu rezervne snage.

Kako je javila agencija RIA Novosti, dejstovala je protivvazdušna odbrana.

Agencija je objavila video-snimak na kojem se vidi vatra i stub dima koji se uzdiže iznad predgrađa Luganska, Jubljenoja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here