K. M.
NAGRAĐENI APLAUZIMA: Ansambl "Avala" iz Grinzboroa

Imanje crkvene opštine Sveta Petka u melburnškom Rokbenku protekle nedelje bilo je mesto okupljanja srpske zajednice.

Po izuzetno prijatnom vremenu kroz kapije crkevnog imanja prošao je veći broj posetilaca, koji su mogli da uživaju u lepom porodičnom druženju propraćenom muzikom, folklornim igrama i domaćom hranom.

Na šestom po redu prolećnom vašaru u Rokbenku videli smo i nastupe folklornih grupa „Karađorđe“ iz crkve Sveta Petka, „Morave“ iz crkve Sveti Đorđe u Sent Albansu, a ni ove godine nisu izostali folkloraši „Avale“ iz crvke Sveti Sava u Grinzborou. Posetioci su bili obradovani nastupima i folklornih grupa KUD „Branko Radičević“ iz Džilonga i ansambla „Moravac“ iz Srpskog sportskog centra u Kizborou.

Predstavnike folklornih grupa najavio je protojerej Milić Rakić, starešina hrama Svete Petke u Rokbenku. Folklorna grupa „Šumadija“ iz crkve Sveti arhiđakon Stefan u Kizborou izostala je u nedelju jer su učestvovali na Festivalu srpskog folklora koji se održavao u Brizbejnu.

Kolo sestara „Carica Milica“ pripremilo je ručak za posetioce, a za muzičko raspoloženje pobrinuli su se Čkalja i Ruža, pa je prijatno nedeljno popodne na vašaru proteklo uz muziku, obilje hrane i porodičnu atmosferu.

Svečanost Moravca

Narednog vikenda, u subotu, ansambl „Moravac“ iz Srpskog sportskog centra najavio je održavanje Trofejske večeri i članove naše zajednice pozivaju na ovaj lep događaj kako bi im pokazali šta su naučili tokom ove godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime