U klubu iz Ljutice Bogdana već misle na budućnost.

Crvena zvezda će od prolećnog dela sezone imati značajno drugačiji tim, jer će biti mnogo odlazaka i dolazaka u januarskom prelaznom roku. Ono što je već sad jasno je da će ekipu pojačati i nekoliko omladinaca koji su ove jeseni bili odlični u filijali Grafičaru.

Željko Gavrić će u prolećnom delu sezone definitivno igrati za prvi tim Crvene zvezde, jer je sjajno iskoristio period u Grafičaru i nametnuo se kao lider filijale. Crvena zvezda je trenutno u situaciji da na spisku za Ligu šampiona nema nijednog fudbalera koji je u bližoj prošlosti stasao u školi na Marakani, pod Milojevićevim nadzorom je Veljko Nikolić (1999. godište), međutim, još čeka na šansu.

Gavrić je rođen 5. decembra 2000. godine i osnovna pozicija mu je na levom krilu. Letos je bio u Austriji na pripremama sa prvim timom, ali i pre polaska u Vindišgarsten znalo se da će igrati za Grafičar. Sad će situacija biti drugačija, jer je imperativ kluba da se najtalentovanijem pruži određena šansa na proleće i podiže cena na fudbalskom tržištu.

Kako bi Gavrić mogao da dobije adekvatnu ulogu u rotaciji biće neophodno i da rukovodstvo napravi poteze u smeru smanjenja krilnih fudbalera, pre svega se to odnosi na očekivane odlaske u inostranstvo Veljka Simića, Alekse Vukanovića i Milana Jevtovića. To bi definitivno otvorilo prostor za veću minutažu momku iz Bijeljine, ali će mnogo zavisiti i kako se bude pokazao na pripremama i u kontrolnim utakmicama…

Nije Gavrić jedini iz Grafičara koji će se tokom zime naći na pripremama prvog tima, izvesno je da će tim putem i Strahinja Eraković. Mladi defanzivac je produžio ugovor, napreduje posle pauze zbog povrede i od njega su velika očekivanja. Ima čemu da se nada i Jug Stanojev, već godinama jedan od najzapaženijih u školi, sa iskustvom treniranja sa prvotimcima. Pažnju je skrenuo i vezista Osman Marong, koji je takođe u grupi mlađih fudbalera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here