Pronađeno telo žene u Tisi

0

Sumnja se da se grupa kosovskih Albanaca udavila između 14. i 16. oktobra dok su ilegalno prelazili granicu iz Srbije prema Mađarskoj. Davljenje najmanje 15 osoba je potvrdio kosovski Albanac koji je uhapšen protekle nedelje u Mađarskoj, tvrdeći da je preživeo potapanje barke u Tisi.

“Uhapšeni Agron Rama, kazao je da je zajedno sa još 18 ili 19 osoba bilo u barci. Kada je barka počela da tone, on je uspeo da spase dvoje dece ali ne i svoju ženu”, kazala je Aljbana Bećiri, portparol Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Bećiri je takođe rekla da se MIP javno obratilo žiteljima Kosova "za koje se smatra da bi moglli da imaju članove porodice koji su nastradali, dok je ambasador Kosova u Beču otputovao za Mađarsku".

Tragedija se dogodila između Segedina i Subotice. Prištinski mediji prenose da različite informativne i državne agencije iz Mađarske nisu mogle ni da potvrde ni da negiraju vest o mogućoj tragediji. Incident još nije potvrđen iz informativne kancelarije EULEX-a, niti kosovske policije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here