Pronađeno zakopano oružje “zemunaca”

0

Mesto na kome je bilo zakopano oružje

 

 Za sada nije poznato kako je policija došla do podataka o zakopanom oružju "zemunaca”.

 

“Akcija se nastavlja i danas i tada će biti saopšteno i više detalja o slučaju“, rekao je za „Blic” izvor iz MUP-a Srbije. U interesu istrage, on nije želeo da otkrije kako je policija došla do informacije o zakopanom oružju, kao i da li je, osim pušaka, nađeno još nešto. Pripadnike Žandarmerije prolaznici su u šumici pored autoputa videli još od ujutru.

 

U blizini mesta gde je nađeno oružje nalazi se kuća braće Simović, Aleksandra i Miloša, čija je zvanična adresa Autoput 26. U blizini je i kuća ubijenog Zorana Povića, a nedaleko je i njiva u kojoj je nađeno dopola ugljenisano telo zaštićenog svedoka Zorana Vukojevića Vuka.

 

Da li je u pitanju oružje koje su tu ostavila braća Simović ili neko od njihovih saradnika iz klana, biće otkriveno kada sa nađenih pušaka budu skinuti otisci prstiju.

 

Aleksandar Simović

Aleksandar i Miloš Simović su iz Srbije pobegli posle ubistva premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine. U novembru 2006. Aleksandar je uhapšen u zgradi u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu, dok se njegov brat Miloš i dalje krije od policije.

 

Protiv obojice vodila su se tri sudska postupku. Veće koje je predsedavalo suđenju za Đinđićevo ubistvo Aleksandra je osudilo na 35 godina zatvora, a Miloša na 30 godina. U postupku kojim im je kao pripadnicima klana suđeno za 17 ubistava, tri otmice i dva teroristička napada, Miloš je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina, dok je Aleksandar dobio 35 godina. Na po osam godina zatvora oba brata osuđena su zbog otmice Miroslava Miškovića.

 

Miloš Simović

Aleksandar Simović, prema saznanjima policije, povezuje se i sa ubistvom svedoka saradnika Zorana Vukojevića, čije je telo nađeno u blizini autoputa u junu 2006. godine. Obdukcijom je utvrđeno da je Vukojević bio svirepo mučen, zatim likvidiran hicem u potiljak, a njegovo telo poluspaljeno.

 

Nekoliko sati pre pronalaska Vukojevićevog tela, u blizini Urgentnog centra nađeno je i telo Zorana Povića Pove, pripadnika zemunskog klana koji je takođe bio u bekstvu. Policija pretpostavlja da su braća Simović i Pović prethodne noći oteli Vukojevića iz njegove kuće i da je on zatim pištoljem koji je imao kod sebe uspeo da u rvanju smrtno rani Povića, koga su zatim saradnici ostavili ispred bolnice, a Vukojevića odvezli na njivu i ubili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here