Pronašli novu sreću u Smederevu

0

Hvala vam od srca na darovima: Porodica Rajković
 

Jedan od sva paketa, njihova stalna dobrotvorka Nadežda, poslala je još povodom Uskršnjih praznika. Ali, i sada im je dobrodošao. I drugi je istovremeno stigao autobusom do Smedereva gde, kako kažu, čuvaju jednu kuću u zamenu za besplatno stanovanje.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Dobro nam je ovde. Kuća je prostrana i ima veliki plac, gde deca mogu da se igraju. U suštini, snalazimo se. Tražimo najbolje rešenje za našu porodicu – kaže Nebojša Rajković, glava porodice.

Telefonom nam je i javio da je u paketima bilo dosta garderobe, slatkiša, dugotrajne hrane i igračaka, sredstava za higijenu, letnje obuće za Zorana i Anđelu, ali i pampers pelena za najmlađu Anastasiju, koje su za njih najveći izdatak. Pomoć od 50 evra potrošiće za dnevne izdatke.

 

Česte selidbe

Porodica Rajković je prošle godine zahvaljujući donacijama čitalaca "Vesti", podsećanja radi, šest meseci provela u zakupljenom stanu u Nišu gde žive Marijanini roditelji. Tada su napustili neuslovni dom u dvorištu Centra za socijalni rad. Nakratko su se vratili u četiri kvadrata bez vode i kupatila, sa idejom da dograde još jednu sobu, a onda su opet podigli jedra i u potrazi za boljim životom otišli u Smederevo. Za sada im je, kažu, dobro!

– Hvala Nadeždi što tako dugo brine o nama. Prošle godine ona je i lično dolazila u Kragujevac da nas obiđe. Tada nam je donela mnogo garderobe i pomoći. Redovno nam šalje pelene, što je nama od velike koristi, jer su skupe. Moja žena Marijana se tome najviše raduje. Ni sam ne znam koliko je do sada paketa poslala i uvek je za svakog od nas bilo ponešto u njemu. Njena pažnja i istrajnost u pružanju pomoći nama je za svaku pohvalu i divljenje – rekao je Nebojša. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here