Printscreen/Youtube
Goran Bregović

Protest u Korči, organizovan zbog najavljenog nastupa muzičara Gorana Bregovića na Festivalu piva u tom albanskom gradu, doživeo je fijasko, prenosi Ekonomija onlajn.

Na protestu su se pojavila ukupno četiri čoveka, što očigledno govori o tome da albanska javnost ne deli mišljenje o navodima pojedinih prištinskih medija, koji danima vode kampanju protiv Bregovića, optužujući ga za “antialbansko delovanje”.

Organizator prostesta je pozvao sve Albance iz regiona da se pridruže, ali su se na protestu pojavila samo 4 čoveka, uključujući i organizatora, koja su nosila transparent “Gregor Bregović nije dobrodošao na Festival piva, ako se ne izvini”.

Svoj glas protiv nastupa Bregovića na Festivalu piva u Korči podigle su i pojedine javne ličnosti na Kosovu, kao i neki političari, poput kandidata DPK za gradonačelnika Prištine Dauta Haradinaja.

Podsetimo i da je premijer Albanije Edi Rama 2014. godine, dok je bio gradonačelnik Tirane, Bregoviću koji je tada nastupio u glavnom gradu Albanije, uručio ključeve grada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here