Nemački vozač Formule 1 Sebastijan Fetel na kraju sezone napustiće Ferrari, nakon što su propali pregovori o novom ugovoru, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kako se navodi, tu vest uskoro će potvrditi i italijanski tim i četverostruki šampion.

Navodno, problem je dužina ugovora, Ferari je ponudio jednogodišnju novu saradnju, a Nemac želi dugogodišnji ugovor.

Sam Fetel potvrdio je da više neće biti vozač Ferarija nakon završetka sezone i istakao da novac nema nikakve veze s odlukom, već je osetio da nije bilo obostrane želje da se nastavi saradnja.

 Moja veza sa Ferarijem se prekida na kraju 2020. godine. U želji da postignete najbolje moguće rezultate u sportu, najvažnije je da strane rade u harmoniji. Tim i ja smo shvatili da više ne postoji obostrana želja da se ostane zajedno nakon kraja sezone. Finansijske stvari nemaju nikakvu ulogu u ovoj odluci. To nije način na koji razmišljam i donosim bitne odluke, i nikada neće ni biti – poručio je Fetel, koji je dodao da će u narednom periodu razmisliti o svojoj budućnosti.

– Ono što se desilo u poslednjih nekoliko meseci navelo je mnoge od nas da razmišljaju o našim stavrnim prioritetima u životu. Treba koristiti svoju maštu i uzeti novi pristup situaciji koja se promenila. Uzeću svoje vreme da razmislim o onome što je zaista važno u vezi moje budućnosti.

Na kraju je Fetel posebno zahvalio fanovima Ferarija.

– Ferari zauzima posebno mesto u Formuli 1 i nadam se da će dobiti uspeh koji zaslužuje. Želim da se zahvalim celoj porodici Ferarija i pre svega njihovim tifozima širom sveta, na podršci kojju su mi davali tokim godina. Moj cilj je da završim sezonu, nadajućći se da ćemo deliti još nekoliko lepih trenutaka u kojima smo uživali zajedno.

Fetel je u Ferari stigao 2015. godine, za to vreme ostvario je samo 14 pobeda, a prošlu sezonu završio je na tek petom mestu u poretku vozača.

View this post on Instagram

Sebastian's Words via @scuderiaferrari

A post shared by Sebastian Vettel (@vettelofficial) on

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here