Kosovo online
Protest ispred ambasade Srbije u Tirani

Poziv za protest ispred ambasade Srbije u Tirani, koji se tokom dana širio društvenim mrežama, imao je slab odjek u javnosti pa se samo sedam osoba pojavilo na ovom skupu.

Od učesnica protesta se moglo čuti da su se okupile u znak podrške protestu u Njujorku koji je zakazan u isto vreme ispred Konzulata Srbije u Njujorku u Sjedinjenim Državama, a koji je organizovala Albanska zajednica u saradnji sa hrvatskom i bošnjačkom.

– Ovaj protestni skup je podrška glasu albanskih žena, ovo je skup aktivistkinja za ljudska prava koje se danas pridružuju albanskim ženama u SAD posebno u Njujorku. U Njujorku u ovo isto vreme održava se jedan veličanstveni skup albanske zajednice, kojoj su se pridružile i druge zajednice da se solidarišu, da se čuje njihov glas, i da se kazne seksualni zločini, putem međunradnog sistema pravde, koji su počinjeni nad kosovskim ženama tokom rata – rekla je za Kosovo onlajn jedna od učesnica skupa u Tirani.

Kako je dodala, današnji skup ispred Ambasade Srbije bio je i poruka kosovskim ženama, preko medija, da imaju albanske žene uz sebe.

Protest u Tirani pratilo je i nekoliko tamošnjih medija.

2 COMMENTS

  1. Hahahahaha Ko pokisli pacovi! A jos zalosnije! Gde je policija? Zar na demostracije ne izlasi policija da stiti u ovom kontekstu Srpsku ambasadu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here