EPA/SHAWN THEW
Donald Tramp

Premijerka Škotske Nikola Stardžon kaže da zbog zatvaranja u sklopu borbe protiv Covida 19, američki predsednik Donald Tramp neće dobiti dozvolu da igra golf.

Stardžon je to u utorak rekla novinarima tokom redovnog brifinga u vezi sa Covidom-19 komentarišući navode da Tramp planira da putuje u svoje golf odmaralište Trnberi u Škotskoj 20. januara, kada bude inaugurisan izabrani predsednik Džo Bajden.

– Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da uđu u Škotsku bez suštinske potrebe, a to bi se odnosilo na njega baš kao što se odnosi i na bilo koga drugog. A dolazak na golf nije ono što bih smatrala suštinskom potrebom – rekla je Stardžon.

Ona je u ponedeljak najavila potpuno zatvaranje širom Škotske, nakon novog talasa Covida 19, navodeći da to uključuje i zabranu putovanja, podseća Glas Amerike.

Stardžon, koja jekritički nastrojena prema Trmpu, rekla je novinarima da nije imala pojma šta su Trampovi planovi putovanja.

– Nadam se i očekujem, kao što se svi nadaju i kao što svi očekuju – a čemu se neće svi nužno nadati – da plan o putovanju koji trenutno ima jeste da izade iz Bele kuće. Ali iza toga – ne znam – rekla je Stardžon.

Američki zvaničnici odbili su da saopšte šta će Tramp raditi na dan Bajdenove inauguracije, ali je škotski Sandej post izvestio ove nedelje da aerodrom u Prestvik u Glazgovu očekuje dolazak američkog vojnog aviona, koji je ranije koristio Tramp.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here