EPA/Boris Pejović
Andrija Mandić

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je, posle izglasavanja nepoverenja vladi Dritana Abazovića, da mu je žao što su propustili veliku šansu da posle dva velika eksperimenta ostanu u okviru parlamentarne većine, osvojene na izborima pre dve godine, i sačuvaju sve ono što su obećavali građaanima Crne Gore.

On je takođe rekao da Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića traži partnera sa kojim bi mogla da se vrati u Vladu, ali da ne zna da li će u tome uspeti.

– Juče smo propustili veliku šansu da konstituišemo vladu koja bi bila izraz one parlamentarne većine koja je pobedila na izborima 30. avgusta 2020. Uložili smo veliku energiju, ne zbog političara, nego zbog naroda koji se radovao da je posle 30 godina smenjena vlast Mila Ðukanovića – rekao je Mandić za RTS.

Kako je napomenuo, DF je uložio veliku energiju radeći na odnosima URE i demokrata i da pokušaju da pronađu zajednički jezik ali da su to, kako je rekao, tvrdo zakucane pozicije.

– Jedna strana ne želi više da pravi dogovore u okviru te parlamentarne većine, ako se promeni njen premijer, a druga strana je imala želju da se sve vrati na početak. Žao mi je što smo propustili tu veliku šansu da posle dva velika eksperimenta koji nisu dali rezultate da ostanemo u okviru te parlamentarne većine – poručio je Mandić.

On je istakao da će vlada Dritana Abazovića biti upamćena po potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC i da je to važno za srpski narod u Crnoj Gori i za SPC.

– Taj dokument ima veliku težinu. Priča koju smo juče čuli o borbi protiv organizovanog kriminala i korupciji, posebno prozivanje šefova organizovanih kriminalnih grupa bila je dobra osnova da u jednom partnerskom odnosu pokušamo da sačuvamo sve ono što smo obećavali građanima Crne Godine. Na žalost, do toga nije došlo, a rasplet situacije je teško prognozirati – konstatovao je Mandić.

Kaže da je DPS juče u parlamentu odnela jednu veliku pobedu, s obzirom da je to bila njena inicijativa.

– Postoji neka mogućnost da dođe do revitalizacije, svakako oni će tražiti partnera za formiranje vlade u kojoj će učestvovati DPS – poručio je Mandić.

2 COMMENTS

  1. Kakva sramota! Da zbog tvrdoglavog stava institucije koja sebe naziva hrišćanskom SPC, 2. put padne vlada u C.G. Hrist je rekao da njegovi učenici neće biti deo sveta, neće se petljati u politička zbivanja, niti će išta činiti da ugroze državu u kojoj žive. Isus je pobegao jednom prillikom kad je narod silom hteo da sruši rimsku vlast i postavi ga za kralja Izraela. Apostoli i hrišćani 1. veka, su tako radili. Davali su ‘caru carevo’ a ‘Bogu Božje’. Čak su ih progonili što nisu hteli da se petljaju u politiku ili da ratuju. Ne bi im napamet palo da traže ‘temeljne ugovore’ koji im garantuju izuzeće od jurisdikcije države u kojoj žive. Cilj im je uvek bio da ne budu nikom kamen spoticanja i da mirno žive i rade tamo gde su bili nastanjeni, kako bi se propovedala dobra vest spasenja. Kad bi ih proterali iz jednog mesta išli bi u drugo itd. Crkve bi danas na njihovom mestu zaratile. Ali današnje crkve, koje žive isključivo od apanaže i pokroviteljstva raznih stranaka na vlasti, očito više vole čast koja dolazi od ljudi, nego Božje Teokratske smernice zapisane u Bibliji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here