Legendarni igrač i selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u 65. godini nakon kratke i teške bolesti.

Kranjčar je profesionalnu igračku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu 1973. te u deset godina nastupanja na 261 utakmica postigao 98 golova.

Mnogi posebno pamte utakmicu protiv Seltika, baš kao i trenutke radosti zbog uspeha koje je Kranjčar te večeri delio u zagrljaju s Robertom Prosinečkim.

– Meni je uvek bio poseban. Svi smo kao klinci želeli da budemo Cico, a naše dugogodišnje prijateljstvo je nešto na što sam posebno ponosan. Cico je bio strašan igrač, silno talentovan trener, neko ko je ispisao istoriju Dinama, zagrebačkog i hrvatskog fudbala. Veoma sam volo i Niku, Elviru, celu porodicu – teško je podneo smrt Kranjčara Robert Prosinečki.

Da podsetimo, Kranjčar je bio član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine osvojila prvu titulu šampiona Jugoslavije posle 24 godine, a kao trener tri puta je sedao na klupu maksimirskog kluba.

S Dinamom je osvojio pet trofeja – dvostruku krunu 1996. i 1998. godine, a počeo je i sezonu 1998/1999 koja je okončana titulom.

Klub je dvaput uveo u Ligu šampiona, nezaboravnom slavljem protiv Seltika u Zagrebu sa 3:0 u jesen 1998. i pobedom protiv Salcburga s 2:1 u produžecima u gostima 2016. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime