EPA/Stephanie Lecocq
Žosep Borelj

Ministri spoljnih poslova EU su se saglasili u načelu da na listu sankcionisanih dodaju još oko 200 pojedinaca i organizacija iz Rusije, ali još nije usvojen novi paket sankcija EU, potvrdio je sinoć komesar EU za spoljne poslove i bezbednost Žosep Borelj.

– Ono što smo već odobrili su pojedinačne sankcije za oko 200 novih pojedinaca i organizacija što će teško pogoditi ruski odbrambeni sektor i vojsku, kao i vlastodršce u vladi Rusije, u Dumi, u Savetu Federacije i u pravosuđu – rekao je Borelj, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, na meti sankcija su se našli “odgovorni za pljačku ukrajinskog žita i za deportacije građana Ukrajine, a posebno dece”.

Iako su se ministri spoljnih poslova zemalja EU bez većih poteškoća saglasili o proširenju liste sankcionisanih, juče nije usvojen ceo paket novih sankcija EU.

Borelj je potvrdio da je bilo neslaganja oko “nekih delova sadržaja i mogućih efekata”, ali nije ulazio u detalje, već je izrazio nadu da će saglasnost o novom paketu sankcija biti postignuta kasnije ove nedelje, prenosi Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here