J. Gajeskov
Prota u penziji Vladislav Đorđević sa suprugom Kristinom

Najrodosniji hrišćanski praznik – rođenje Hristovo, proslavljen je svečano i u prvoj srpskoj svetinji izgrađenoj na tlu Australije, hramu Svetog Save u sidnejskom predgrađu Flemington.

Svečanu božićnu liturgiju Svetog Jovana Zlatoustog je služio, vernike pričestio i poslanicu Svetog sinoda SPC pročitao starešina hrama protonamesnik Saša Čočić.

Apostole je čitao Velja Antonić a odgovarali članovi hora pod upravom prof. Slobodana Živkovića.

Uprava ovdašnje crkvene opštine se pobrinula da sve protekne u najboljem redu, odnosno, da se ispoštuju najnovije mere koje je propisala Vlada NSW, a koje se odnose na pandemiju korone.

Otac Saša Čolić

Za parohijane u Femingtonu i vernike u ovom delu Sidneja obaveštenje da će se liturgija služiti od 10 sati ujutru 10. januara, zatim 14. ovog meseca, kada obeležavamo Obrezanje Gospoda Isusa Hrista i praznik Svetog Vasilija Velikog, potom 17. januara, 18. januara na Krstovdan, pa 19. januara na Bogojavljenje, 20. januara na Svetog Jovana Krstitelja, 24. januara, i 27. januara na Svetog Savu.

Otac Saša i članovi uprave čestitaju svima božićne i novogodišnje praznike, uz molbu da se pridržavamo pravila koja važe tokom pandemije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here