Prosvetari nastavljaju štrajk

0

Časovo skraćeni dok se ne uvedu platni razredi
 

"Počeli smo rad na kolektivnom ugovoru. Najgora je saradnja sa ministarstvom finansijama koje bi da nam ukine neke benefite koje smo imali i zato smo im uputili dopis da poštuju Zakon o radu", kazao je Brajković.

 

On je kazao da će razgovori biti nastavljeni.

 

"Sastanak je zakazan za sutra u 10 časova. Sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva i finansija, kao i lokalne samouprave", kazao je Brajković.

 

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da štrajk prosvetnih radnika treba da bude okončan odmah i ocenio da je za rešavanje problema u prosveti neophodno formiranje tela sa predstavnicima nastavnika i direktora škola, a ne samo sindikatima.

 

"Neophodno je da napravimo telo u kome bi bili na pravi način reprezentovani nastavnici i direktori škola, sa vrlo konkretnim predlozima i savetima Ministarstvu kako da se promeni sistem obrazovanja", kazao je Verbić novinarima u Beogradu i izrazio žaljenje što se "preko potreban dijalog sa prosvetnim radnicima odvija samo kroz kanal sa sindikatima".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here