facebook.com

U prostorijama SKD u Dibendorfu, održana je promocija knjige Milke Kajganić “Spas od ludila” i predstavljeno je novo književno društvo Zlatno pero sa središtem u Cirihu.

Prvi deo večeri je posvećen udruženju Zlatno pero.

– Mi nismo za podele, već smo za obogaćivanje srpske kulture, nas koji ovde živimo. Nismo se nisakim posvađali, već smo se samo odvojili, a onaj ko bi nas sve trebalo da objedini je Prosveta, čiji odbor postoji i u Švajcarskoj – istakla je Milka Kajganić.

Ona je zatim govorila o svom novom delu u kome priča o mladoj Italijanki, koja u užurbanom životu dolazi u nezgodne situacije, a ona svaku od ovih situacija naziva ludilom.

– Prošlog leta sam imala na mom rodnom Kordunu i Baniji promociju ove knjige, gde je dobila pozitivne kritike da ima odličnu dramaturgiju i da je dobra za ekranizaciju – objašnjava autorka.

Njene knjige se prodaju i širom Amerike i Australije, a najpoznatija je, prvenac, “Čitanka Korduna”, u kojoj je opisan kordunaški rečnik, narodne pesme, psovke, recepte i anegdote sa Kordunda. Ta knjiga je doživela treće izdanje i nju je čak i Hrvatska akademija nauka i umetnosti ocenila kao izuzetan doprinos za izučavanje Srba u Hrvatskoj.

– Meni veće pohvale od te nema – ističe Milka Kajganić.
Ona je i knjigu “Tragovi detinjstva”, posvetila svom narodu Korduna, koji je 1995. morao da napusti ognjišta i potraži sigurnost u Srbiji.

Milka priprema i novu knjigu, koja bi trebalo da izađe na jesen.

Izvor:
M. S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here