Pixabay.com

Na albanskoj plaži Velipoja demonstranti, uglavnom sa Kosova, zahtevaju da se na albanskim plažama uspostavi obalska straže i medicinska služba, prenosi Koha.

Prethodne subote je 44-godišnji muškarac iz Kosova Polja izgubio život na plaži Velipoja kada je, po ulasku u vodu, pretrpeo srčani udar. Turisti kažu da je hitna pomoć kasnila sat vremena. Turisti, uglavnom sa Kosova, kažu da je apsurdno da sredinom juna plaža nema obalsku stražu i medicinsku službu koja bi pomogla turistima.

– Bilo je vrlo teško, izneo sam ga na obalu. Jako mi je drago što je policija reagovala, ali su kasno došli. Pre svega, izražavamo saučešće porodici i zbog njih tražimo od vlade da uspostave obalsku stražu i medicinsku službu. Ovde više nećemo doći ako država ne preduzme mere – rekao je jedan od demonstranata.

Nakon protesta turista sa Kosova, lokalna zdravstvena jedinica u Skadru izdala je saopštenje u kome se navodi da je plažni zdravstveni centar otvoren dva dana pre predviđenog roka, i da je otvoren za sve turiste.

“Zbog zabrinutosti turista lokalna jedinica zdravstvene zaštite Skadar na plaži je od danas otvorena, dva dana pre predviđenog roka. Svi turisti koji imaju zdravstvene probleme mogu da dođu na konsultacije sa medicinskim timom koji je opskrbljen svim potrebnim lekovima”, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here