pixabay.com

Ispred Ambasade Srbije u Sarajevu danas je održan protest pod nazivom “Buđenje građana”, organizovan povodom obeležavanja Dana Republike Srpske, uz poruke okupljenih da žele da upozore na, kako su naveli, “političku agresiju koja dolazi iz Srbije”.

Kako prenosi portal Klix, Sejfudin Tokić iz Bošnjačkog pokreta poručio je pred ambasadom da patriote u BiH neće dopustiti, kako je naveo, “dalju srbizaciju i pravoslavizaciju na teritoriji RS”, ali ni postojanje Republike Srpske.

Tokić je, kako prenosi ovaj portal, naveo da mogu postojati dva entiteta, ali da ne može, kako je rekao, “genocidna RS”.

On tvrdi da je RS nastala na genocidu i da mora biti ukinuta.

Predsednik Organizacije dobitnika najvećih ratnih priznanja BiH, Alija Redžić iz Zenice poručio je ambasadi Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da, kako je rekao, “neće nikad, ali baš nikada pokoriti BiH”.

Dodao je da “nismo za rat, ali ako bude trebalo, branićemo se”.

6 KOMENTARA

  1. Ako ovi nisu ludi i sizoidni onda nije niko nikad bio….pa kako misle ziveti sa srbima u jednoj drzavi nazivajuci ih takvima i kako da se zove taj entitet? Jebote pa to nem a logike ni smisla ikakva ,pishhh

  2. Zar još ima ovakvih koji bi se samo tukli a nikako da svati da batina ima dva kraja. Žalosno je da uvek nastradaju oni sitni a budale će ostati da se množe.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime