U prvom kolu na 34. evropskom prvenstvu u Budimpešti Srbija savladala “zbornu komandu” s 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2).

Srbija, četvorostruki uzastopni šampion, povela je s 3:0. Na poluvreme je otišla s prednošću 7:4, treća četvrtina je pripala Rusima pa se po rezultatu vidi da je naš tim posle furioznog vođstva imao ravnopravnog takmaca. “Zborna komanda” je s tri uzastopna pogotka u trećoj deonici izjednačila (7:7), a Srbija je posle Savićevog tajm-auta opet odmakla golovima Aleksića i Jakšića.

Na početku poslednje četvrtine Rusi su se primakli na gol zaostatka. Prlainović i Ćuk su vratili zalihu na 11:8.

U prvom meču u grupi Holanđani su odličnom igrom u finišu savladali Rumune s 9:8 (2:2, 3:2, 1:4, 3:0). U sledećem kolu, u četvrtak, naši igraju s Rumunijom (13 časova), a zatim je utakmica Rusija – Holandija (14.30). Kroz dva dana, u poslednjem kolu, Srbija se sastaje s Holandijom (20.30). Prvoplasirani ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.

Srbija: B. Mitrović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 4, S. Mitrović. Nije igrao G. Pijetlović. Selektor: Savić.

Rusija: Fedotov, Sučkov, Vasiljev, Derevjankin, Ašajev, Harkov 1, Merkulov 3, Nagajev 2, Bičkov 2, Kiseljev, Lisunov 1, Šepeljev, Statsenko. Selektor: Jevstignjejev.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here