Pixabay.com

S teškom mukom ste stekli preplanuli ten, pržili ste se i „čvarili“ na suncu do iznemoglosti, ali nažalost, ubrzo po povratku s odmora vaša koža je počela da bledi…

Postoji nekoliko jednostavnih ali proverenih načina da produžite vek vašem savršenom bronzanom tenu!

Kreme nikad dosta

Čak i kada vam se čini da se caklite od masnoće, istina je da nikad ne možete preterati s mlekom za telo. Posle višednevnog isušivanja na suncu, vašu kožu je potrebno dobro „podmazati“. Birajte hidratantna mleka jer ona sadrže visok procenat vode koja je potrebna vašoj koži da se nahrani.

Voda, voda, i ponovo voda

Pijte dosta vode jer ona održava svežinu kože, a samim tim sprečiće njeno isušivanje nakon sunčanja. Suva koža se peruta, ali ako unosite dovljno vode u organizam na neko vreme ćete sprečiti neprivlačno skidanje oštećenog epiderma.

Hladni tuševi

Tuširanje vrelom vodom ukloniće masnoće s vašeg tela, što će je dodatno isušiti i samim tim dovesti do perutanja. Perutanje je najveći neprijatelj preplanulom tenu. Umesto vrele ili prilično tople, trudite se da temperatura vode prilikom tuširanja bude što hladnija, kako bi je vaša žedna koža što bolje upila.

Tapkanje, nikako brisanje peškirom

Ukoliko već niste pre sunčanja uradili detaljan piling kože, nemojte to raditi ni nakon što ste se dobro osunčali. Umesto da se snažno i žustro brišete nakon tuširanja, pametnije je da višak vode jednostavno utapkate. Idealno bi bilo da pustite kožu da se sama prirodno osuši, ali ako niste u mogućnosti, nežno pokupite višak vode s tela.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime