Pexels

Svaki horoskopski znak u sebi čuva zamke koje mogu, ukoliko se razviju u tom smeru, da odu u krajnost.

Svaki astrološki znak ima svoje prednosti ali i mane. Ne postoje znaci koje ćemo proglasiti boljim u odnosu na druge, a isto tako ni oni koji su gori.

Opšta astrološka podela po znacima je zasnovana na poziciji Sunca u znaku, ali njegovo dejstvo zavisi i od toga u kom se polju nalazi, a to je određeno časom i minutom rođenja.

Ipak, treba imati na umu da je ovo samo delić onoga što dobijamo na rođenju. Pored Sunca, na ljudski organizam utiču i ostale planete, uostalom, baš na isti način kao što tokom života na nas utiču spoljni faktori. Sreća kao takva ne postoji u svakodnevno prihvaćenom smislu, jer ono što imamo ili nam nedostaje u svakom pogledu zasluga je naših sopstvenih akcija u prošlosti.

Svaka ličnost može da se razvije u pozitivnom ili negativnom smeru.

Tipove ličnosti možemo da opišemo na razne načine. Jedan od interesantnih su negativne osobine na koje svaki znak ukazuje. U tekstovima se često pominje termin “niži” i “viši” tip. Pod tim se smatra da osoba rođena u određenom astrološkom znaku može da se razvije u pozitivnom ili negativnom smeru. Od čega to zavisi, posebna je tema, ali retki su primeri kada je neko u potpunosti otišao u krajnost.

Dakle, svi smo satkani i od pozitivnih i od negativnih osobina znaka u kome smo rođeni, a ako govorimo o najnegativnijim osobinama, to su:

OVAN je nestrpljiv, hirovit, destruktivan, brz, agresivan, ljut, hipertoničan, hiperaktivan, relativno površan i neozbiljan.

BIK je sebičan, egoističan, posesivan, ljubomoran, uživalac čulnih i telesnih zadovoljstava, opsednut materijom.

BLIZANCI su brbljivi, površni, neozbiljni, spletkaroši, vole da ogovaraju, a ni manipulacije i prevare im nisu strane.

RAK je malodušan, zatvoren, nesiguran u sebe, zbog čega postaje žrtva okoline koju pak otvoreno optužuje. Promenljivog je raspoloženja, u strahu postaje agresivan.

LAV je egoističan, tiranin, sujetan, samoljubiv, narcisoidan, neozbiljan, detinjast, neukrotiv.

DEVICA je kritičar koji svakome pronađe manu, kilava, bez energije, bolešljiva, bolesno uredna ili isto tako neuredna, detinjsta koji u svemu vidi problem pa zbog toga često anksiozna

VAGA je neodlučna, površna, hladna, bezosećajna. Neumorni borac za pravdu koju samo ona vidi.

ŠKORPIJA je prikriveni ubica, ljubomorna, zahtevna, nametljiva, manipulator, posesivna, neprijatna.

STRELAC je neozbiljan, nekad neobrazovan, kockar, poročan, lažljiv i neorganizovan. Nerealni optimista koji kroz život ide s devizom “kako ćemo – lako ćemo”.

JARAC je hladan, strog, spor, depresivan, pesimističan, dosadan, rigidan, nezainteresovan, surovo ambiciozan.

VODOLIJA je kontraš po svaku cenu, luckasta, ekscentrična, bučna, nekonvencionalna, upadljiva, nervozna i anksiozna.

RIBE su lažljive, izgubljene, manipulativne, neiskrene, podmukle, dvolične i poročne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here