Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Bajern iz Minhena sa 78:72 (28:17, 16:26, 21:14, 13:15), u utakmici petog kola Evrolige i ostvarili prvu pobedu ove sezone u tom takmičenju.

Zvezdu je predvodio Luka Vildosa sa 20 poena, šest skokova i šest asistencija. Bendžamin Bentil postigao je 12 poena i imao je 13 skokova, a sa 12 poena utakmicu je završio i Ognjen Dobrić. Večeras je u ekipi debitovao Nemanja Nedović i postigao je 11 poena.

U nemačkom timu najefikasniji je bio Kesijus Vinston sa 18 poena, Vladimir Lučić postigao je 12, a Elajas Haris 10 poena.

Zvezda je od početka bila u vođstvu predvođena Bentilom i Vildosom (23:8) i dobrom igrom čuvala je prednost u nastavku. U toj deonici povredio se Luka Mitrović i nije se do kraja vraćao na teren.

Košem Stefana Lazarevića domaći su na početku druge deonice poveli sa 30:19, ali je Bajern serijom 9:0 prišao na 30:28. Seriju je prekinio Dobrić, a posle koševa Vinstona, Bajern je prišao na poen zaostatka.

Vinston je ubrzo “trojkom” doneo vođstvo od 36:34. Nemačka ekipa imala je i četiri razlike, ali je Zvezda preko Nedovića i Vildose uspela da preokrene i na poluvreme ode sa 44:43.

Sedam razlike Zvezda je stekla preko Lazarevića (55:48), a Bajern je “trojkama” Korija Voldena i Nika Vajlera Beba izjednačio na 56:56. Domaći su u završnici serijom 9:1 poveli sa 65:57 na kraju treće četvrtine.

Sa dobrom igrom Zvezda je nastavila i u poslednjoj deonici, predvođena Dobrićem i Filipom Petruševim povela sa 72:60. Bajern je uzvratio serijom 5:0, ali su Hasan Martin i Bentil ponovo doneli devet razlike.

Bajern je u završnici prišao na četiri razlike koševima Lučića, ali je to bilo sve što je nemački tim uradio do kraja, pa je ostao jedina ekipa bez pobede u Evroligi.

Zvezda sada ima pobedu i četiri poraza.

U šestom kolu Zvezda će 4. novembra igrati na gostovanju protiv Monaka, a Bajern će dan ranije dočekati Efes.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here