Prva pomoć za opekotine od sunca

0

Ima leka za opekotine (Foto: Ilustracija)
 

Pena za brijanje

Dovoljno je samo da penu za brijanje nanesete na mesta na koži gde imate opekotine, jer većina ovih proizvoda sadrži i mentol, što će vam rashladiti kožu. Takođe, trebalo bi da narednih nekoliko dana koristite blaže sapune ili kupke, najbolje one za bebe, kako ne biste dodatno isušili i iritirali kožu.

 

Kukuruzni skrob

Ako su opekotine toliko strašne da ne možete da spavate noću, na čaršav za spavanje pospite malo kukuruznog skroba, kako biste umanjili trenje o kožu. Osim toga, pomaže da na opekotine nanesete malo bebi pudera pre nego što obučete garderobu.

 

Mleko

Natopite peškir hladnim kravljim mlekom i držite ga po nekoliko minuta na koži gde imate opekotine. Proteini koje mleko sadrži stvaraju zaštitini sloj na koži koji će umanjiti bol neprijatan osećaj.

 

Kesice čaja

Potopite dve kesice crnog čaja u hladnu vodu i stavite ih na opekotine. Tanini koje čaj sadrži umiriće rane od prekomernog izlaganja suncu.

 

Ovsena kaša

Ukoliko opekotine nisu toliko jake da vas koža boli, već osećate svrab, pripremite sebi kupku sa ovsenom kašom. Antioksidanti koje kaša sadrži umiriće kožu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here