Prva prozivka selektora Kokoškova: Teodosić neizvestan, Dobrić povređen

0
Foto: KSS
KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu pred početak priprema za prvi FIBA prozor kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

 

Kokoškov je posle petog mesta na Svetskom prvenstvu, preuzeo klupu Srbije i vodiće je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koje se održavaju u Beogradu.

 

Na prozivci su se pojavili legende srpske košarke Dušan Duda Ivković , Igor Rakočević, aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i još jedan funkcioner u KSS Nenad Krstić.

Italijanski Korijere objavio tokom dana daje zmeđu Virtusa i KSS-a dogovoreno da Teo ne putuje u Finsku na prvu utakmicu u četvrtak već da trenira pod posebnim režimom u Beogradu, a sada je pod znakom pitanja i njegovo učešće u nedeljnom okršaju sa Gruzijom koji se igra u Pioniru.

Da postoje problemi potvrdio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Pojavio se problem oko osiguranja. Da ne ulazimo u detalje, saznaćemo sigurno za 2 dana da li će biti u sastavu protiv Gruzije ili ne – rekao je Danilović.

Podsetimo, naša reprezentacija je u grupi E kvalifikacija za Eurobasket sa Finskom, Gruzijom i Švajcarskom. Košarkaši Srbije će tokom prvog “FIBA prozora” igrati protiv Finske na gostovanju u četvrtak od 18 časova, a zatim dočekuju Gruziju u nedelju od 17 časova u Pioniru.

Na spisku su:

Miloš Teodosić – Virtus Bolonja (ITA)
Miroslav Raduljica – Đangsu Dragons (КIN)
Nikola Rebić – Jenisej (RUS)
Dejan Todorović – Andora (ŠPA)
Aleksa Avramović – Estudijantes (ŠPA)
Marko Simonović – Cedevita Olimpija (SLO)
Dejan Кravić – Obradoiro (ŠPA)
Dalibor Ilić – Igokea (BiH)
Ognjen Jaramaz – Partizan NIS
Uroš Trifunović – Partizan NIS
Rade Zagorac – Partizan NIS
Novica Veličković – Partizan NIS
Aleksa Radanov – FMP
Stefan Đorđević – FMP

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here