EPA/Sergei Karpukhin
Dmitrij Peskov

Saopštenja NATO-a da uvećavaju kontingent, koncentrišu trupe i sredstva na istočnom obodu povećavaju napetost u sferi bezbednosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Želim da skrenem pažnju da se sve ovo dešava, ne zbog toga šta Rusija radi, već zbog onoga što radi NATO, SAD i zbog informacija koje oni šire – naglasio je Peskov.

On je istakao da celu tu informativnu histeriju prati puno laži.

On je skrenuo pažnju i na koncentraciju ukrajinske vojske i tehnike na liniji razdvajanja u Donbasu, što govori da Kijev sprema ofanzivu. To Moskvu jako brine.

On je istakao da predsednik Rusije Vladimir Putin preduzima neophodne mere kako bi bezbednost i interesi Rusije i njenih građana bili osigurani.

– Upravo smo mi bili inicijatori pregovora, konsultacija (o garancijama bezbednosti za Rusiju) i očekujemo da tokom ove nedelje dobijemo pisani odgovor na naše predloge koji treba da pomognu da u budućnosti izbegnemo ovakve napete situacije – rekao je portparol Kremlja.

Po njegovim rečima, na žalost, Rusija trenutno živi u „agresivnom okruženju“.

– Čitamo izjave predstavnika država NATO-a, apsolutno neprijateljske prema nama. To je ta realnost u kojoj živimo – zaključio je Peskov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here