Prva slava u istoriji kluba

0

 

– Posle 16 godina postojanja kluba počeli smo da slavimo Svetog Luku. U saradnji sa našom pravoslavnom crkvom i sa ocem Ljubomirom Kotarčićem, dogovoreno je na njegov predlog da naše društvo uzme slavu Sv. Luku i da počnemo zvanično obeležavanje slave svake godine. Ove godine smo osveštali i klupske prostorije, koje su sveže renovirane, sređene i doterane – kaže Bojan Fusuljević, predsednik ovog udruženja i ujedno i domaćin slave.

 

Zabava 13. decembra

Sledeća aktivnost ovog udruženja je organizovanje velike zabave 13. decembra u Firstenland sali (Bahnhofstr. 29 – 9200 Gossau), sa početkom u 18 sati.
U goste im dolazi nekoliko folklornih udruženja.

U ranim popodnevnim satima, sveštenik Ljubomir Kotarčić je osveštao klupske prostorije u prisustvu folkloraša i Uprave ovog udruženja, a posle toga blagosiljao ih je i lomio slavski kolač u sali Markštubli u Gosauu, pred 150 roditelja i folkloraša a bili su prisutni i predsednici klubova Sveti Sava iz Altštetena Ljubiša Mirić i Zdravko Živanović, predsednik kluba Sveti Sava iz Flavila.

Domaćin klupske slave bila je familija Fusuljević iz Ranovca kod Petrovca na Mlavi, Bojan i Danijela sa ćerkama Kristinom i Teodorom.

Za domaćina sledeće godine prihvatila se familija Tiosavljević iz Novog Pazara, Mile i Jadranka sa sinovima Đorđem i Petrom.

– Potrudili smo se da naša deca uživaju u lepšem ambijentu i da imaju lep prostor za sastanke, probe folklora i druženje – veli Fusuljević i ističe da je klub opremljen i video-tehnikom i novim televizorom.

– Lepo smo primljeni moj kolega Ljubiša i ja kod domaćina pa očekujemo da i oni nama dođu na našu klupsku slavu u Flavil – ističe Zdravko Živanović, predsednik SKK Sveti Sava u Flavilu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here