Prva srpska teniserka u bratskom Čikagu

0

Veliki broj uglednih Srba došao je da pozdravi poznatu teniserku, upozna se sa njom i fotografiše, a dobrodošlicu proslavljenoj gošći poželeo je generalni konzul Dejan Radulović koji je rekao da je njen dolazak velika čast za Čikago.

– Ovo je moja prva poseta Čikagu i veoma mi je drago što sam došla ovde gde ima puno našeg sveta, rekla je Jelena Janković u obraćanju gostima. – Puno toga lepog sam čula o ovom gradu i srećna sam što sam ovde. Takođe imam puno fanova širom sveta i drago mi je što ću igrati meč za sve njih – rekla je teniserka sa kojom je u Čikago došao i njen brat Marko koji se nalazi u njenom stručnom štabu.

Ona je naglasila da se oporavila od povrede leđa, da trenira i radi dosta i da pokušava da uđe u formu za sledeću sezonu.

– Dobro se osećam, da kucnem u drvo, i nadam se da će sve biti dobro! Spremam se za Australijen open. Želim da napredujem i mislim da za napredovanje uvek ima prostora. Vredno radim, a mnogo mi pomaže Nik Bolitijeri i moj brat. Pokušavam da krenem u novu sezonu sa nekim jačim stavom i da se vratim u sam vrh. Volela bih da osvojim svoj prvi grend slem.

Ona je takođe dodala da nikada ranije nije igrala protiv Amerikanke Tejlor Taunsend i da jedva čeka da igra protiv nje.

– Van terena je ona jako fina i simpatična i nadam se da ćemo sutra pokazati dobru igru – rekla je teniserka.

Predstavnici i organizatori nedeljnog meča između Jelene Janković i Čikažanke Tejlor Taunsend, predstavili su gostima u Konzulatu i mladu Anđeliju Božović koja je u nedelju igrala takozvani primeč sa prvim reketom Universitdž of Illinois.

– Dolazak Jelene Janković je dolazak prvog srpskog tenisera u Čikago i to je veoma značajno za srpsku zajednicu ovde u Americi. Jelena je iz Beograda, Tejlor iz Čikaga, a kao što znamo Beograd i Čikago su zbratimljeni gradovi i mislim da je to izuzetno lepo za naša dva grada i dve zemlje. Ovo je prilika da pozdravimo Jelenu, jer pre 20 godina nismo ni sanjali da će Srbija postati zemlja tenisa i da ćemo danas imati nekoliko vrhunskih igrača. Ovaj meč značajan je i za Čikago jer ovde tenis možda nije mnogo popularan, pa sutrašnji meč može da bude promocija tenisa u Čikagu, posebno zato što je Tejlor Taunsend iz Čikaga i mlada nada ovog grada – rekao je konzul Dejan Radulović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here