Facebook/Ambasada Slovenije u Beogradu

Stariji muškarac koji je bio zaražen novim koronavirusom umro je u Univerzitetskom kliničkom centru u Ljubljani i to je prva žrtva u Sloveniji gde je zaražena 181 osoba.

Vlada Slovenije još nije zvanično potvrdila tu informaciju, koju je prenela Slovenačka novinska agencija STA pozivajući se na izvor iz najveće bolnice u Sloveniji.

Reč je o muškarcu iz Metlike, gradića na jugoistoku Slovenije na granici s Hrvatskom, koji je protekle nedelja bio jedno od žarišta zaraze koronavirusom, pošto je više osoba bilo zaraženo u sekundarnom kontaktu s lekarom tamošnjeg doma zdravlja koji se vratio iz Italije i bio prvi slučaj zaraze.

Taj lekar tri dana nakon povratka sa skijanja iz Italije dežurao je u ambulanti i bio u kontaktu s gotovo stotinu pacijenata, ali i sa štićenicima lokalnog doma penzionera za koje je takođe bio zadužen.

Prva žrtva koronavirusa u Sloveniji, po nezvaničnim podacima upravo je jedan od stanara tog doma za starije osobe u kojem je zaraženo sedam štićenika i petoro zaposlenih.

Iz ljubljanskog UKC-a poslednja dva dana javljali su da je troje koji su u toj ustanovi u izolaciji i hospitalizovano zbog koronavirusa u kritičnom stanju, odnosno na respiratoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here