Prvaci spremni da brane titulu

0

Probe su svaki radni dan: Milorad Runjo sa srednjim uzrastom
 

Posle letnje pauze klub je obnovio aktivnosti u renoviranim prostorijama. Inače, jedne od najboljih klupskih prostorija u Beču, proširene su tokom leta, a u svlačionice su uvedene tuš kabine za igrače posle proba.

 

 

Pomoć za Timočku Krajinu

KUD "Stevan Mokranjac", ni u jednom trenutku ne zaboravlja otadžbinu. Trenutno se u klubu prikuplja humanitarna pomoć za Timočku Krajinu koja je pogođena poplavama. Svake večeri se prikupljaju novčani prilozi za pomoć ugroženima.

Prvi ansambl se vredno priprema za Evropsku smotru, na kojoj je jedan od favorita. U Austriji, na kvalifikacijama, to jest Smotri kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba, osvojeno je prvo mesto, koje nagoveštava novi uspeh na Evropskoj smotri, na kojoj će se takmičiti koreografijom "Rajački prvenac", Milorada Runja.

Koreograf Milorad Runjo, jedan od najtrofejnijih u Beču, radi sa pet igračkih sekcija i ukupno oko 200 igrača.

Probe se održavaju svakog radnog dana, a vikendom se prostorije koriste za seminare i prezentacije.

Runjo trenutno ne usavršava samo koreografiju za Banjaluku, već priprema nove koreografije.

Kao i svake godine posle letnje pauze KUD "Stevan Mokranjac" vrši upis novih članova, koji mogu da dođu u prostorije kluba i upoznaju se na licu mesta sa radom ili putem telefona 0699 114 35 271.

Što se tiče planova posle Evropske smotre, "Mokranjac" će otputovati 18. oktobra na gostovanje u Solingen, u Nemačku, povodom proslave četiri decenije postojanja tamošnjeg kluba Borac.

Zatim 26. oktobra sledi učešće u kvalifikacijama za emisiju "Šljivik", koje se prvi put održavaju u dijaspori. Potom će 1. i 2. novembra srednji ansambl boraviti u Staroj Pazovi u gostima društvu "Branko Radičević".

Pred kraj godine, 13. decembra, biće održan tradicionalni godišnji koncert društva.
Već je napravljen i plan za iduću godinu, prema kojem prvi ansambl u februaru putuje u Lugano, a u junu u SAD u goste Šumadiji iz Milvokija. Tokom boravka u SAD imaće nastupe u više gradova.
 

Seminar za umetničke rukovodioce

"Mokranjac" od 14 do 16. novembra organizuje šesti put seminar za umetničke rukovodioce. Na seminaru će umetnički rukovodioci iz svih delova sveta, a postoji veliko interesovanje, o Igrama iz Sićevačke klisure i Užičke Crne Gore učiti od predavača Zvezdana Đurića, Slobodanke Rac i Gordane Roganović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here