Andreas Kornelijus (26), napadač koga je Atalanta pozajmila Parmi na dve godine, dao tri gola Đenovi u utakmici osmog kola italijanskog prvenstva na stadionu “Enio Tardini” (5:1). 

Danski napadač čak nije ni počeo meč među prvih 11, ali je prinudno ušao u igru već u 12. minutu jer se povredio njegov saigrač Roberto Ingleze. Golove je postigao redom, u 42, 45. i 50. minutu.

Poslednji Danac koji je dao tri pogotka na jednom meču Serija A bio je Harald Nilsen, koji je 19. januara 1964. kao igrač Bolonje tresao Rominu mrežu (4:0). To, recimo, nije pošlo za rukom ni braći Laudrup, prvo Mihaelu (1983-89), a zatim Brajanu (1992-94).

Kornelijus je jednom bio strelac kada je Parma, isto pred svojom publikom, savladala Torino (3:2). U Seriju A je došao pretprošle godine iz Kopenhagena, ali ga je Atalanta pozajmila i u prošloj sezoni. Bio je u Bordou. Sada se možda kao učesnik Lige šampiona i kaje što ga se još jednom odrekla na kraće staze.

Parma je dala najmanje pet golova u jednoj utakmici italijanskog prvenstva prvi put posle 2005. Tada je savladala Livorno sa 6:4.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here