Dakhi Li (21), igrač iz Južne Koreje, probio se u drugo kolo u Vinston Sejlemu (Severna Karolina, SAD), poslednjem takmičenju za brušenje forme uoči Ju-Es opena (26. avgust – 8. septembar).

Li zauzima 212. mesto na svetskoj listi. Savladao je sa 7:6 (7:4), 6:1 Švajcarca Henrija Laksonena (120), koga je Novak Đoković bio pobedio u drugom kolu Rolan Garosa. Sledeći rival korejskoj tenisera biće Poljak Hubert Hurkač (41), koji je kao treći nosilac bio slobodan na početku. Izbaci li i njega, sastaće se s uspešnijim iz španskog duela Felisijana Lopeza (63) i Pabla Anduhara (71).

– Mnogi su me ismevali zbog mog nedostatka. Govorili su da ne bi trebalo da se bavim sportom. Bilo mi je teško, ali su mi porodica i prijatelji uvek bili oslonac. Imao sam veliki motiv da uspem. Moja je poruka svima sa oštećenjem sluha da nikad ne odustaju. Ako se trudite, možete da postignete sve – rekeo je mladi teniser.

Ove godine je igrao samo na čelindžerima. Pokušao je da se domogne Australija opena, ali je poklekao u prvom kolu kvalifikacija.

Na turniru učestvuju dvojica naših, a obojica su bili slobodni na početku. Filip Krajinović (51), osmi nosilac, sastaje se s Čehom Tomašom Berdihom (101), koji igra prvi put posle marta. Miomir Kecmanović (49), 13. nosilac, s najboljim plasmanom u karijeri izlazi na megdan Australijancu Alekseju Popirinu (106).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here