Vesti
Neka se ponovi: Orlovi slave pogodak

Došlo je vreme za svođenje računa za 2019. godinu. Sezona koja je imala neočekivan tok za Bele orlove ulazi u završnu fazu, u kojoj će se šest najboljih ekipa Druge Premijer lige Novog Južnog Velsa boriti za titulu šampiona.

U konkurenciji za vredan trofej je i tim iz Boniriga, koji je samim plasmanom u plej-of ostvario prvi zacrtani cilj s početka godine.

U prvom kolu razigravanja, u nedelju od 14.30, Orlovi će dočekati Tigrove sa severa Sidneja koji su visoko na listi dužnika srpskog kluba, pošto su najpre izbili Bonirigu pobedu iz ruke u prvenstvu (1:1), a zatim ga potpuno neočekivano eliminisali iz FFA Kupa. Ruku na srce, Orlovi su jednom već platili ceh, kad su 20. jula na domaćem terenu deklasirali Tigrove sa 6:0. Ali, rivalu iz predgrađa Severna Taramara na naplatu sada treba ispostaviti i – kamatu.

U više navrata su uprava, stručni štab i igrači Boniriga isticali da je njihov naredni cilj plasman u veliko finale šampionata, a da bi se našli u borbi za trofej moraće najpre da u nedelju preskoče prvu prepreku.

Odlukom Fudbalskog saveza Novog Južnog Velsa, Beli orlovi će dočekati Tigrove na stadionu Markonija u Bosli Parku, pošto je inspekcija FS NSNj procenila da teren u Bonirigu nije u najboljem stanju i da u ovom trenutku ne odgovara potrebama plej-ofa.

Dakle, svi koji žele da podrže Milera, Šubaru, Zonjića i drugove, zborno mesto u nedelju je u komšiluku, na nekih četiri kilometra od Srpskog sportskog centra Bonirig, na adresi 121-133 Prairie Vale Road, Bošledž Park.

Srećno, Orlovi!

U najjačem sastavu

Trener Belih orlova Vejn O’Saliven je na slatkim mukama uoči duela s Tigrovima. Na raspolaganju ima kompletan igrački kadar, a uz to grupa standardnih prvotimaca odmorna dočekuje utakmicu jer su u poslednjem kolu protiv Sent Džordž Sitija dobili slobodan dan.

Tako se za nedeljni meč u tim vraćaju golman Hronopulos, štoperi Zonjić i Šubara, bekovi Galavej i Smit, vezisti Rodić, Krajton i Armson. Uz kapitena Milera, pouzdanog Vrankovića i napadače Kadrića i Pitersona, to bi trebalo da bude okosnica tima za duel sa Tigrovima.

Ko će s kim?

Pobeda u takozvanom eliminacionom finalu Orlovima bi značila i zakazivanje polufinalnog duela sa Hils junajtedom, koji je sezonu završio jedno mesto iznad njih.

Na drugoj strani novi premijer lige Nort šors Mariners čeka pobednika nedeljnog duela između Mauntiz Vonderersa i GHFA Spirita.