EPA/Sedat Suna

Prva veća grupa migranata sa grčko-turske granice, navodno, već je stigla u Severnu Makedoniju, tvrdi bečki dnevnik “Esterajh”, dodajući da im odatle treba deset dana da dođu do austrijske granice.

List se poziva na fotografiju koju je dobio od jedne obaveštajne službe sa lica mesta, koja pokazuje grupu migranata od oko 1.000 osoba na jednom gradskom trgu u Severnoj Makedoniji. Avganistanci i Sirijci uspeli su u haosu na grčko-turskoj granici da se “provuku” i niko ne zna koliko je uspelo da prođe, navodi dnevnik.

“Radi se samo o muškarcima i mladim momcima u ovoj prvoj grupi”, navode izvori “Esterajha”.

Za oko desetak dana bi ta prva grupa mogla da dospe do austrijske granice sa Slovenijom Špilfeld, ukoliko ne bude zaustavljena na srpskoj i hrvatskoj granici, smatraju obaveštajni krugovi. Ta procena se pokplapa sa onom austrijske vojske, koja očekuje novi talas azilanata krajem iduće nedelje na austrijskoj granici.

“Bićemo pripremljeni, jer smo učili iz talasa 2015”, poručuju iz austrijske vojske.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova polaze od toga da će migranti ove godine dolaziti samo u većim grupama, a ne jednom ogromnom talasu. Eksperti ministarstva tri puta dnevno analiziraju aktuelnu situaciju, i imaju svoje ljude u Grčkoj, Severnoj Makedonji, Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, tvrdi list.

2 COMMENTS

  1. “…o muškarcima i mladim momcima…” Биће од користи Бакиру Изетбеговићу у Босни ако их Вучић пусти у Србију. Шта се дешава са можданим вијугама “српских” и европских политичара?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here