EPA/Andrej Čukić
Duško Ivanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u četvrtak na domaćem parketu hale “Aleksandar Nikolić” od Armanija rezultatom 71:67 u 14. kolu Evrolige. Na taj način završena je impozantna serija crveno-belih od deset pobeda otkad je ekipu preuzeo Duško Ivanović.

Zvezda posle ovog poraza ima skor 7-7 u EL i poražena je posle šet uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju. S druge strane, sastav Etorea Mesine je prekinuo katastrofalni niz od devet poraza.

Utakmica je počela u izuzetno sjajnoj atmosferi potpuno ispunjene hale, ali Armani je bio veoma inspirisan na startu i do kraja perioda stigao je do dvocifrenog vođstva. Do samog finiša je Mesinin tim održavao tu razliku, ona je rasla i do 18 poena, ali je Zvezda krajem trećeg kvartala uspela da smanji na osam poena razlike posle serije 9:0.

Ipak, Ivanovićev tim loše otvara poslednju četvrtinu i ne postiže pogodak u prva četiri minuta, pa se Armani vraća na +15. Međutim, tada kreće nova velika serija domaćih. Vildoza je inicira trojkom, pa potom i slobodnim bacanjem, a zatim pogađaju Dobrić i Nedović u dva navrata. Agresivna odbrana crveno-belih potpuno je sasekla Armani i razlika se topi. Posle dva slobodna bacanja koja realizuje Petrušev, Zvezda prilazi na samo dva poena zaostatka – 66:64.

Međutim, tada bivši igrač Zvezde Bili Beron pogađa neverovatnu trojku i donosi svom timu pet poena prednosti. Nedović svojom prvom trojkom na meču vraća nadu Zvezdi, ali Mitru-Long sa penala stavlja tačku na ovaj susret. Treba pohvaliti energiju Zvezde, koja se nije predavala u poslednjem kvartalu, uprkos velikom vođstvu italijanskog tima.

Najbolji u redovima srpskog šampiona na ovoj utakmici bio je Filip Petrušev, koji je postigao 20 poena (7/11 iz igre, 5/6 penali), a imao je i 11 skokova. Luka Vildoza ubacio je 16 poena (5/11 iz igre, 3/3 penali), uz 6 asistencija i 4 izgubljene lopte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here