EPA
Marijupolj

Prvi delimični rezultati glasanja u četiri regiona koje Rusija kontroliše u Ukrajini pokazuju da ubedljiva većina od preko 96 odsto glasača podržava pridruživanje Rusiji, javila je agencija RIA Novosti.

Glasanje je organizovano u periodu od pet dana u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici (DNR, LNR), kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, koje zajedno čine oko 15 odsto ukrajinske teritorije.

RIA navodi da inicijalno brojanje pokazuje da se većina kreće od 96,97 odsto u Hersonskoj oblasti, na osnovu 14 odsto prebrojanih listića, do 98,19 odsto u Zaporoškoj oblasti, na osnovu 18 odsto prebrojanih glasova.

U DRN i LNR većina za pridruživanje Rusiji je na nivou od nešto manje od 98 odsto, a prebrojano je 14 odsto, odnosno 13 odsto glasova.

Predsedavajuća Saveta Ruske Federacije Valentina Matvijenko, izjavila je da bi, u slučaju da rezultati referenduma budu pozitivni, ovo telo 4. oktobra moglo da razmotri pripajanje pomenutih oblasti Rusiji.

1 COMMENT

  1. Hahahahahahahaha, boze kako su ovi Rusi smesni….vracajte bre 280.000 izbegle ruske dece… To neka vam bude prioritet a ne neki namesteni referendumi od 96 ili 100% – sto ne pitate narod da li su hteli ruse da ih vade – pa Putin vas je i bacio u rat.Dzaba vam referendum. Sila Boga ne moli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here