Foto: Ilustracija

Pogledajte svoje šake i proverite da li se na njima mogu očitati znaci raka.

Šake su jedan od najkorišćenijih delova tela. Rukujemo se, podižemo i spuštamo stvari, prljamo ih. Većina nas ne vodi dovoljno računa o njima. Pogledajte svoje šake i proverite da li se na njima mogu očitati znaci raka.

Suve pukotine na šakama

Iako je sasvim normalno da ruke postanu suve usled stalne upotrebe balzama, ponekad ta suva koža može da se opire čak i upotrebi krema i losiona. U tom slučaju bi trebalo da posetite doktora. Suva koža na nadlanicama i mesta koja su izgubila boju mogu ukazivati na ozbiljniji problem.

Natekle ruke

Rak je poznat po tome da pravi promene u čitavom telu, pa ako primetite bilo šta čudno, teba odmah da posetite doktora. Ako vam šake natiču ili se nadimaju, odmah potražite stručnu pomoć.

Bol u rukama

Ako bez razloga osećate bol u rukama, to može biti jedan od simptoma raka. On uzrokuje bol u različitim organima, a to uključuje i šake. Rak na potpuno drugom delu tela se može manifestovati kroz bol u šakama.

Ostali simptomi raka

Ruke su samo jedan od mogućih simptoma. Iznenadni gubitak težine, promuklost, stalni umor, iritantan i uporan kašalj takođe mogu biti znaci raka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here