Foto: Tanjug/AP
FK Manlster junajted Olegunar SOlskjer

Fudbaleri Mančester junajteda u nedelju od 17.30 gostuju Liverpulu u derbiju Premijer lige.

Tim sa “Old Traforda” na gostovanje stiže sa čelne pozicije i tri boda više od šampiona, koji će pokušati da nastavi seriju nepobedivosti na svom stadionu.

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je kako se situacija promenila u odnosu na prošlu sezonu kada je Junajted gostovao na “Enfildu”.

– Mi smo u ovom slučaju lovci. Oni su favoriti, branioci trofeja, šampioni, tim koji svako želi da pobedi. Ipak, fudbal i rezultati u celini su pokazali koliko je bitno prisustvo publike na stadionu. Nismo izgubili meč na strani u Premijer ligi još od januara prošle godine, baš na Enfildu i mislim da je to i umnogome zbog toga što nije bilo protivničkih navijača. Sve se svodi na zeleni pravougaonik sa belim linijama. Nema prednosti kod kuće i na strani. Poredeći sa proteklim vremenom, ovo je svakako sada malo više u našu korist. Jer kada igrate kao domaćin, nema lepšeg osećaja od toga da su uz vas navijači. To je kliše, potrebni su vam navijači – kaže Ole Gunar Solskjer.

Iako je Junajted na čelu tabele, Norvežanin kaže da njegov tim još nije odigrao najbolje što može.

– Znamo da možemo da pobedimo bilo koga i bilo gde, kad imamo svoj dan. Ne prinemo o posedicama, samo o tome kako igramo. Za nas je ovaj meč sa Liverpulom test, da vidimo gde smo trenutno. Dobili smo mnogo teških mečeva, postigli dosta golova u nadoknadi vremena. Nismo još odigrali najbolje, a da biste pobedili na Enfildu to je neophodno. Da budete na najvišem nivou. To gde se nalazimo nam daje na samopouzdanju, ali ovo je utakmica protiv šampiona. Imaju sjajan skor na Enfildu, mnogo godina nisu izgubili tamo. Dakle pitanje je, možemo li da odemo tamo i iznenadimo? – dodao je menadžer Junajteda.

On nije želeo da priča o ponašanju Jirgena Klopa kraj aut linije i pokušaju uticaja na sudije.

– Jako poštujem Jirgena. Nisam imao problema sa njim kraj aut linije – dodao je Ole.

On je obećao da će pokušati da utiče na igrače da se ne grle prilikom proslave gola.

– Ne mogu ništa da obećam. Ako igrači mogu da se kontrolišu, tim bolje. Videli ste kako mogu da se kontrolišu emocije kada neko postigne gol protiv bivšeg kluba. Ipak, mi smo model i imamo svoje dužnosti i obaveze. Daćemo sve od sebe da ispoštujemo zahteve. Nadam se samo da ćemo moći to da proverimo u nedelju – zaključio je Solskjer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here