Prvi srpski Mobilfest!

0

Kako je saopšteno, Mobilfest je festival u kome učestvuju učenici od petog do osmog razreda osnovne škole i učenici svih razreda srednjih škola.

 

Deca i mladi, učesnici festivala, šalju svoje filmske priloge na temu "Svet oko mene". Na ovu temu deca mogu da pošalju i zapis od pet sekundi, ali ne i film duži of tri minuta.

 

Festival je podržalo Ministarstvo provete Srbije i odvijaće se u tri kategorije: peti i šesti razred osnovne škole, sedmi i osmi razred i svi razredi srednjih škola. Kako se ističe u saopštenju, Mobilfest je prvi filmski festival za koji nije potrebno potrošiti ni dinar.

 

Dovoljno je da se upotrebi mobilni telefon. Tehnički kvalitet snimka nije ono što se nagrađuje. Nagrade sleduju dobrim idejama. Osnivač i direktor festivala je Vladimir Aleksić, poznati beogradski reditelj, dok je organizator firma Sens Consulting.

 

U Savetu ovog najmlađeg filmskog festivala u Srbiji su profesor istorije filma na FDU dr Aleksandar Janković, glumac Milorad Mandić Manda, osnivač i glavni urednik novinske agencije FoNet Zoran Sekulić, osnivač i vlasnik privatnog sistema obrazovanja "Milutin Milanković" Jasminka Komljenović, predstavnik Ministarstva prosvete Srbije i reditelj Vladimir Aleksić.

 

Propozicije festivala i drugi korisni podaci mogu se naći na sajtu www.mobilfest@rs.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here