Foto: Megasoccerbet/Ivica Veselinov
Filip Petrušev

Srpski košarkaš Filip Petrušev napravo je najveći iskorak u karijeri ovog leta, pošto je, nakon MVP titule u ABA, izabran od strane Filadelfije na draftu, sa Siksersima igrao Letnju ligu, a onda potpisao ugovor sa prvakom Evrope Anadolu Efesom. Nije loše za jednog 21-godišnjaka…

– Veoma sam ponosan i presrećan što sam postao igrač evropskog prvaka, rekao je u ekskluzivnoj izjavi Tanjugu srpski košarkaš Filip Petrušev, dan nakon što je potpisao jednogodišnji ugvor sa Anadolu Efesom.

– Idem u Istanbul da radim, pokažem se u što boljem svetlu i izborim za svoje mesto u timu, na najvišem nivou u Evropi – izjavio je Petrušev.

Doskorašnji centar Mege je tokom leta nastupao za Filadelfiju, koja ga je odabrala sa 50. mesta na NBA draftu.

– Uspeo sam da pokažem neke nove segmente u igri, pre svega u odbrani, čuvanje igrača na različitim pozicijama i dobru zaštitu obruča uz dosta blokada.

Petrušev je rekao i da je u kontaktu sa plejmejkerom turske ekipe Vasilijem Micićem i da mu je prošlosezonski MVP Evrolige olakšao da donese odluku o prelasku u Efes.

On će se se ekipi pridružiti krajem meseca, a beogradska publika moći će da ga vidi 16. septembra kada će sa Efesom igrati protiv Partizana na oproštaju Novice Veličkovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here