EPA-EFE/LUKAS COCH

Pre tačno mesec dana Novak Đoković deportovan je iz Australije od strane imigracionog ministra Aleksa Hoka, koji je iskoristio svoje diskreciono pravo i poništio vizu najboljem svetskom teniseru. Ponovo je o slučaju Đokovića pričao Hok. 

Aleks Hok, australijski ministar za imigracije, u okviru svog diskrecionog prava odlučio je da deportuje Novaka Đokovića iz Australije zbog mogućnosti da njegovo prisustvo u toj zemlji izazove “anivakserske sentimente”.

Deportacija Novaka Đokovića znači i automatsku zabranu ulaska u Australiju na period od tri godine, ali se ta zabrana može ukinuti ukoliko bi srpski teniser podneo žalbu pod, kako se to navodi u članu 133C, “ubedljivim” ili “saosećajnim” okolnostima.

– Budućnost gospodina Đokovića je njegova, da on odluči o tome kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou. Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi – rekao je Hok.

Na pitanje da li bi Novaku mogao da bude dozvoljen ulazak u Australiju i pre isteka pomenute trogodišnje zabrane, Hok je rekao da će to zavisiti od narednog ministra za imigracije, koji bi tu odluku mogao da promeni.

– To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje – rekao je australijski ministar za imigracije.

 

1 COMMENT

  1. Ako budete hteli da ga gledate moracete lepo da zamolite. Ne verujem da ce on moliti vas. A i 9 AO je sasvim dovoljno. Cekacete vecno i generacijama i na kraju niko nece uzeti 10 ako Novak ne bude igrao. I onda, sledece generacije ce da pisu da ste oterali jedinog tenisera koji je mogao da ima 10 vasih AO. Uzivajte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here