Tanjug

Prvo sam čula stravičan zvuk. Nisam sigurna, ali mislim da je to bilo probijanje zvučnog zida. Kroz glavu mi je odmah prošlo da se negde ruši avion. Taj zvuk je nestao, jer je avion verovatno kružio. Tek kada sam izašla napolje primetila sam da se vraća iz drugog pravca. Nekoliko sekundi je delovao nestabilno, okretao se u vazduhu i odjednom pao.

To očevidac pada vojnog aviona kod Loznice V.G. (40) kaže za Sputnjik. Ona je rušenje aviona posmatrala dok je stajala u blizini OŠ „Braća Ribar“ u Donjoj Borini.

Pad aviona kod Loznice

Prema njenim rečima, prvo preletanje nije videla, već samo trenutak kada se avion polukružno okrenuo u vazduhu i krenuo u suprotnom smeru od prvobitnog.

– Da li je izgubio kontrolu, ne znam ni sama šta se desilo. Delovalo je kao da avion jednostavno više ne funkcioniše – svedoči V.G.

Ona nam je i detaljnije opisala pad:

– Avion je preleteo preko škole priličnom brzinom, ne znam da procenim kolika je bila. Nisko je leteo do jedne tačke i onda se samo strmoglavio dole – kazala je V.G.

Muk pa oblak dima

Kako je rekla, avion se okretao i zamakao iza brega, ali eksplozije pri padu nije bilo.

– Prasak pri padu aviona uopšte nismo čuli. Kao da nije bilo eksplozije, već se samo video oblak dima – svedoči V.G.

V.G. je rekla da se mesto pada nije videlo s tačke s koje je ona posmatrala nesreću.

Iz OŠ „Braća Ribar“ za Sputnjik su rekli da avion nije pao u blizini škole, već znatno iznad nje i da je samo preleteo preko objekta. Dodaju da su čuli detonaciju i da su deca i zaposleni bili uznemireni.

Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prilikom pada vojnog aviona poginuo je jedan vojnik, pilot, a za drugim se traga, javlja RTS. Povređen je meštanin u čije dvorište je avion pao. On je prevezen u opštu bolnicu u Loznici i njegovo stanje je stabilno.

Kako Sputnjik nezvanično saznaje, nastradali pilot živeo je u blizini mesta pada aviona.

Prema očevicima s kojima smo razgovarali, povrede ranjenog meštanina nisu ozbiljne, a na obližnjim krovovima je pukao poneki crep.

Prema ranije objavljenim informacijama, na licu mesta su vatrogasci, vojska, policija i Hitna pomoć.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su na lice mesta upućeni ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here