Pixabay

Postoji razlog zašto autori klasične literature toliko pažnje posvećuju pokretima obrva i trepavica svojih likova, piše Bright Side. Moderni istraživači dokazali su da do 93 odsto informacija prenosimo neverbalno.

Neverbalna komunikacija nije samo govor tela i mimika, već i mirisi i predmeti kojima se okružujemo. Ovo su neki od trikova koji vam pomažu da bez reči utičete na ljude oko sebe.

To će vam pomoći da uspostavite dobru vezu s osobom koju ne poznajete. Vreme koje vam je potrebno da vidite boju njihovih očiju je upravo ono vreme koje vam je potrebno za dobar kontakt očima.

Prema psiholozima, trebalo bi da traje od tri do pet sekundi. Ako ih uopšte ne pogledate u oči ili provedete više od devet sekundi gledajući, možda će se osećati nelagodno.

Takođe, osmehnite se očima dok gledate u njihov most nosa. Ovo je središte područja socijalnog kontakta. Ako gledate u predeo niže od nosa, to može biti upadanje u njihov privatni prostor, a ako gledate na više, to se smatra pokušajem pritiskanja.

Nemojte odmah započeti razgovor s novom osobom, dajte im malo vremena

Nakon što uspostavite kontakt očima, nemojte odmah započeti razgovor. Uzmite nekoliko sekundi da zakačite kaput, otvorite torbu, pomerite stolicu. Ovo će osobi dati nekoliko dodatnih sekundi da shvati svoj prvi utisak o vama. I tokom razgovora neće izgubiti fokus dok ne primećuju nove stvari o vama, jer su već imali dovoljno vremena da vas dobro pogledaju.

Dodirivanje stakla čaše može ukazivati ​​na privlačnost

Psihološki eksperimenti pokazuju da dodirivanje cilindričnih predmeta izgleda kao znak privlačnosti. Ako devojka želi pokazati momku da ga zanima, samo treba da dodirne deo svoje čaše. Isto će raditi i s olovkom ili čak i prstenom sa kojim se može igrati na prstu.

Ako vam neko kaže neprijatne stvari, zagledajte se u njegovo čelo

Da bi izbegli razgovor sa toksičnom osobom koja vam želi reći da ne misle da vaša nova frizura izgleda dobro, samo pogledajte u njihovo čelo. Ovaj pogles pokazuje snagu. Čak i ako se ne osećate samopouzdano, ovaj jednostavani trik pomoći će vam da brzo preuzmete prednost.

Kako biste napravili pauzu tokom razgovora, napravite mehančki pokret

Ako je od vas zatraženo da donesete odluku, a treba vam malo vremena za razmišljanje, počnite sa čišćenjem naočara. Ova gesta izgleda mehanički i osoba će najverovatnije odlučiti da razmišljate o odgovoru i čekaće je strpljivo. Ako ne nosite naočare, učinite bilo koji drugi obični gest, na primer, možete proveriti dugme na majici.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime