Foto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Čelnici PSŽ istakli su da je pariski klub prihodovao 700 miliona evra od dolaska argentinskog fudbalera Lionela Mesija u redove francuskog šampiona.

Mesi (35) je došao prošle godine iz Barselone u Pari Sen Žermen. Argentinski fudbaler je potpisao trogodišnji ugovor sa „svecima“ za 110 miliona evra bez premija i bonusa.

Mesijev dolazak doneo je šampionu Francuske deset novih sponzorskih ugovora.

„Rast koji nam je donela činjenica da je on u klubu ogleda se i u tome što smo za sponzorske ugovore, koji su nam do sada donosili između tri i pet miliona evra godišnje, od prošlog leta dogovorili za pet do osam miliona evra u istom periodu. Jasno je dakle da nije potreban nikakav komentar koliko nam znači Mesijev dolazak“, rekao je finansijski direktor PSŽ-a Mark Armstrong.

On je dodao da je PSŽ zaradio i na tržištu kriptovaluta. Čelnici „svetaca“ su naveli da je PSŽ tokom prošle sezone prvi put u istoriji prodao više od miliona dresova.

PSŽ je od dolaska Mesija u klub dobio 15 miliona pratilaca na svim društvenim mrežama, a trenutno ih francuski klub ima oko 150 miliona.

„Više uopšte nema ulaznica za utakmice koje igramo na svom stadionu. Postali smo rekorderi u Evropi po prihodima na stadionu na sam dan meča. Na listama čekanja za obične i VIP ulaznice je osam puta više ljudi nego što je kapacitet Parka prinčeva“, rekao je Armstrong.

Mesi je prošle sezone odigrao 34 utakmica i postigao 11 golova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here