M. Karović

Beograđanin Z. P. (48), koji se tereti da je u prošlu subotu u Resniku, na svadbi ćerke pucao iz vatrenog oružja u vazduh i ranio fotografkinju A. M. u nogu, radi u policiji, saznaje nezvanično Nova.rs.

Stravičan incident odigrao se na jednoj svadbi prošle subode, kada su gosti šenlučili, a Z. P. je potegao pištolj i ispalio nekoliko hitaca. Jedan metak pogodio je ženu koja je na veselju bila angažovana kao fotograf i ona je zadobila povredu noge.

Međutim, u policiji je njegov brat, mladin stric, G. P. hteo da preuzme krivicu na sebe, tvrdeći da je on povukao obarač. Srećom, jedan od gostiju svadbe je telefonom snimao veselje i na njegovom snimku se vidi šta se zapravo dogodilo. Taj video-materijal je stigao do policije i oni su potom uhapsili Z. P.

Nadležno tužilaštvo sada na G. P. na teret stavlja krivično delo lažno prijavljivanje i protiv njega će se postupak voditi u redovnom toku. S druge strane, Z. P. je osumnjičen da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Nakon saslušanja, tužilaštvo je za policajca tražilo pritvor kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke tokom trajanja istrage.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here